REACTIES

Dank je wel voor de afstemmingen die je hebt gedaan met mn ongeboren dochtertje. Ik voelde tijdens de zwangerschap een heleboel, waarvan ik een deel niet kon plaatsen, of niet begreep. Dankzij jouw afstemmingen kreeg ik daar antwoord op, kreeg het vervolgens rust in mn hoofd en kan ik nog meer voluit genieten van het prachtige wondertje in mn buik. Ik heb het gevoel dat de band daardoor nog sterker is geworden, puur omdat ze me nu al zoveel heeft laten weten. 
Ik zou het elke ouder gunnen om op deze manier, zo via jou, boodschappen te krijgen. Heel erg waardevol. Ik denk niet dat ik je genoeg kan bedanken, zo bijzonder vond ik het, maar dank dank dank.

Dat je veranderd als mens als je kindje geboren wordt is een cliché maar zo waar. De gevoeligheid van onze zoon haalt de nieuwsgierigheid in mij naar boven. Vooral omdat ik merk dat gedrag aan de oppervlakte altijd een diepere laag heeft. En als ik die ontdek, geeft dat juist meer verbinding in plaats van afstand die ik wel eens ervaren heb bij een wat autoritaire manier van reageren op hem. Mooi!
Nadat ik Tanja al een keer had ontmoet, kwam haar oproepje op mijn pad. Ik werd nieuwsgierig en heb ons opengesteld voor een luisterkind afstemming. Het is een onbekende wereld voor mij. Ikzelf ben nogal nuchter en toch wel sceptisch ingesteld, maar ik heb ook geleerd dat openstaan voor een andere kijk op de wereld je veel kan brengen.
“Kom maar op!”, dacht ik dus.
De antwoorden op de vragen die ze aan mijn zoon heeft gesteld maakten van alles bij me los. Het emotioneerde me, omdat ik mijn zoon echt herkende in haar woorden. Bevestiging in dingen die ik zelf al dacht aan te voelen en te horen op het goede pad te zitten. Maar ook handvatten om hem beter te kunnen helpen bij wat er in zijn hoofd om gaat. En ook hield ze, of eigenlijk onze zoon ons, een spiegel voor. Verrassend, toch wel een beetje confronterend en prachtig tegelijk. Want daar kunnen we echt wat mee.
Ik vond het een hele bijzondere ervaring.

Eva

Hypnobirthing
Graag willen wij kort wat delen over onze ervaring met Tanja bij de cursus hypobirthing.  Na googelen op internet kwamen we bij hypnobirthing uit. Daar is ook best veel aanbod in en ben ik gewoon op mijn gevoel afgegaan en zo rond gesnuffeld en wist ik dat deze Tanja de goede zou zijn.  Vooraf krijg je al  meer dan voldoende info thuis gestuurd zoals een prachtig goed leesbaar boek en muziek en teksten om af te luisteren. Wij hebben bewust gekozen voor een thuis-sessie met  z’n drieën. Dat in plaats voor een groepssessie. Je bent wel een hele dag intensief bezig van 9.30 tot 16.30 maar dan is er ook alle aandacht voor ons persoonlijk en onze vragen. En om alle zorgen vragen en angsten te delen. Voor ons was het ook belangrijk dat we dan echt onszelf konden zijn, want binnen een groep zouden wij ons toch minder makkelijk kunnen ontspannen. Maar dat zijn wij, andere zouden mogelijk juist meer hebben aan een groepssessie omdat je dan ook met andere ouders kunt delen, wat dan ook weer heel waardevol is.

Voor ons was de dag met Tanja onvergetelijk waardevol. Best wel vermoeiend hoor, maar ook heel ontspannen, niet  gejaagd en ondanks een vaste  routine van de kennisoverdracht van Tanja is er ruimte voor al onze vragen en belevingen. De kennisoverdracht aan de hand van tekeningen, voorbeelden uit het boek en mappen. Daarna  de praktijk. Het voelt heel vertrouwd. Je neemt alles tot je en maakt het eigen. Mijn vrouw leert zich te ontspannen en over te geven en ik doe de mind-tools.

Vanuit  ontspanning kun je makkelijker visualiseren en de affirmaties toepassen. Je kan oefenen met je stem en bepaalde aanrakingen.  De cursus helpt mijn vrouw angst voor de bevalling weg te nemen en vertrouwen te hebben in haar lichaam en het bevallingsproces. Tegelijk helpt het ons als we dit dagelijks oefenen ( als we samen zijn) om beiden te ontspannen zodat ik ook echt contact kan maken met onze baby. Onze baby reageert als ik haar buik aan raak en hij reageert ook op mijn stem.

We hebben het ook met Tanja gehad over het bevalplan. We zien de bevalling nu met vertrouwen tegemoet. Tanja straalt rust en wijsheid uit en je voelt je volkomen bij haar op je gemak. Een aanrader, een cadeau, voor ieder stel dat een kindje verwacht.   

Luisterkind
Toen vertelde Tanja ook dat ze luisterkindwerker is. Gaf ze ons de gelegenheid na te denken of we hier gebruik van wilden maken. Wij hoefde hier niet lang over na te denken omdat wij best met wat  vragen zaten die we wilden weten van ons ongeboren kindje. Tanja heeft vervolgens een afstemming gemaakt op onze baby en is zo op zielsniveau met hem in contact gekomen. Toen we een week later per mail de communicatie tussen Tanja en ons ongeboren kindje kregen stroomde  de tranen van ontroering over onze wangen. Dit is wel het meest bijzondere cadeau ( naast ons kindje zelf) wat we ooit zullen krijgen.  Zowel voor dit moment nu mijn vrouw nog even zwanger is  tot de bevalling zelf.  Maar ook voor de tijd na de bevalling, zijn kindertijd,  zijn groei naar volwassen zijn en het hoe en het waarom.
De antwoorden waren zo treffend, helpend, bijzonder, en liefdevol dat de band met ons toekomstige kindje  nu al op een zeer bijzondere manier vorm heeft gekregen. Zelfs een  extra diepe dimensies heeft gekregen.
De gave die Tanja heeft is zo rein en zuiver en transparant als een ruwe diamant.
We zijn haar voor altijd zeer dankbaar.