In Utero – Een prachtige documentaire

Wow wat een documentaire, een documentaire die door iedereen gezien zou moeten worden. Aan ieder levend wezen om er zo voor te kunnen zorgen dat de wereld een fijnere plek kan worden zonder al het onnodige leed waar we altijd al in verkeren.

Alles begint bij het begin van de conceptie. Vanaf het moment dat we zwanger zijn begint de baby in de buik te voelen. Het neemt werkelijk ieder gevoel van angst, verdriet of welke emotie dan ook waar en slaat het op in zijn poriën. De blauwdruk voor het leven wordt mede gevormd in de baarmoeder.
Jouw gevoel van veiligheid in deze wereld hangt dus sterk samen met het gevoel wat jouw moeder had gedurende haar zwangerschap. En dat verklaart een heleboel over angsten en gevoelens die je misschien niet zomaar kan plaatsen. Deze angsten weerhouden je er eigenlijk van om je pure zelf te zijn gedurende dit leven. Je leeft de angsten van je moeder.Vaak gaan dezelfde “problemen” door van generatie op generatie. We dragen allemaal het leed van oorlogen, vrouwenhaat en onze gehele voorgeschiedenis met ons mee. Het kan dus onbewust van generatie op generatie worden doorgegeven. In de documentaire worden een aantal voorbeelden gegeven van invloeden van oorlogen op de baby’s die in deze tijd werden gedragen. Er wordt gesproken over het belang van goede gezonde voeding en de werking daarvan op de gezondheid. Waarom we in deze huidige tijd zoveel kinderen hebben met ADD, ADHD, autisme etc en hoe dat in onze huidige cultuur wordt opgelost met medicatie die vervolgens het gehele leven geslikt moet worden.

De boodschap is eigenlijk dat de zwangerschap ECHT een bewuste keuze zou moeten zijn en dat hier veel voorbereiding aan vooraf gaat. Om een betere wereld te creëren zouden we eerst onze eigen angsten en pijnen moeten onderzoeken en transformeren zodat deze niet weer door worden gegeven aan de volgende generatie. Ook zouden we goede omstandigheden om ons heen moeten creëren zodat er tijdens de zwangerschap zo min mogelijk worden blootgesteld aan stressvolle factoren. Mannen zouden hun zwangere vrouw moeten verwennen en spanningen zoveel mogelijk voorkomen. Er zou rust en ruimte moeten zijn voor de zwangere vrouw om te kunnen ontspannen en om echt verbinding te maken met het kindje.
Helaas is onze maatschappij daar niet op ingesteld en is er nog veel onwetendheid over dit onderwerp. Gelukkig hebben we de kans om onszelf te helen en liefde is de keyword in dit geval. Door je kindje te koesteren, b.v. de borst te geven en door werkelijk emotioneel beschikbaar te zijn voor je kindje kan je hem of haar in ieder geval een veilige basis bieden.

in-utero

In onze individualistisch cultuur zijn we niet meer gewend om elkaar te steunen en te helpen, veel wijsheid is daardoor verloren gegaan. En dat maakt ook dat de vrouw veel te snel weer op de benen moet staan en dat terwijl ze zelf nog alle tijd nodig heeft om te herstellen en om zich goed te kunnen verbinden met haar baby.Het zou mooi zijn als we weer een vangnet kunnen zijn voor vrouwen die zwanger zijn en het eerste jaar na de bevalling.

Ik vind het leuk om hierin een brug te slaan naar GeboorteWijsheid.

Er worden namelijk verschillende handvatten aangereikt om de zwangerschap en bevalling te veraangenamen. Er is aandacht voor het contact wat er tussen de ouders en de baby is.

LUISTERKIND

Ik kan jullie helpen om een diepere verbinding aan te gaan mochten jullie hier zelf niet veel verder in komen. Deze verbinding met je baby is namelijk ook heel erg belangrijk. Je krijgt de kans om je gedurende de zwangerschap op een diepe level te verbinden met jullie baby. Mochten er vervelende situaties spelen dan is het altijd goed om de baby te vertellen dat hij (of zij) veilig is en dat de spanning die je ervaart niets met hem te maken heeft. Dat hij welkom is en dat jullie van hem houden.
Middels een luisterkindafstemming zijn er vele mogelijkheden om aan dit contact te werken. Ik kan namelijk verbinding maken met het kindje in je buik en door met hem of haar in gesprek te gaan kan alvast veel worden doorgegeven aan de toekomstige ouders. Mochten er nog obstakels zijn bij de moeder  en /of vader dan kunnen deze ook naar de oppervlakte komen. Een luisterkindafstemming werkt vanuit de energie en er zal heling plaats vinden. Soms veranderen er al dingen op het moment dat je hebt besloten om een luisterkindsessie aan te vragen. Mochten er hobbels of kronkels zijn geweest gedurende de zwangerschap en / of geboorte dan kunnen we hier ook naar kijken met een luisterkindafstemming.

HYPNOBIRTHING

Tijdens de bevalling is het zo dat dezelfde onbewuste angsten ook weer invloed kunnen hebben op het geboorteproces en ook gedurende  de bevalling kom je deze “demonen” tegen. Dat zorgt ervoor dat een bevalling niet vordert of dat er andere dingen gebeuren tijdens de bevalling.
De bevalling is eigenlijk de grootste gebeurtenis in een mensenleven. Zowel voor de moeder als voor de baby.
Het is goed om tijdens de zwangerschap hier bewust van te zijn zodat je naar binnen kan gaan en onderzoekt waarom de bevalling bv niet doorzet. Juist tijdens de bevalling kunnen angsten getransformeerd worden juist omdat je zo open en in verbinding staat.

Het is de ideale tijd om nog onverwerkte angsten te helen zodat ze uit jullie systeem kunnen verwijderen.
Dus ga naar binnen en kijk welke beelden er op komen, welke boodschap je doorkrijgt en wat er getransformeerd mag worden. Adem er naar toe zodat er ruimte ontstaat. Een open houding met volledige acceptatie zal duidelijkheid verschaffen over wat er op dat moment speelt en nodig is. Je partner en/ of Doula kan je hier ook in begeleiden. De bevalling zal daarna weer soepel verder gaan. Ons lichaam is gemaakt om te baren er is (vaak) niets anders voor nodig dan acceptatie van wat er is.

Hypnobirthing helpt je om te ontspannen tijdens de geboorte dus zodra er een onbewuste of bewuste angst naar boven komt dan kan je door middel van de ontspanning die geleerd is toch bij je eigen kracht blijven en er letterlijk doorheen ademen. Het helpt je om dichter bij jezelf te blijven en uiteindelijk is dat een prachtige manier van bevallen. Je geeft je kindje dan dus ook een fijnere start mee want het is natuurlijk ook bijzonder fijn als je kindje zo prettig mogelijk geboren wordt aangezien het een van de grootste ervaringen is in een mensenleven. Een goed begin is het halve werk zeggen ze wel eens..

EN NU NOG EVEN DIT:

Als laatste wil ik dit graag nog even meegeven: Er zijn in een mensenleven altijd punten van aandacht, trauma’s of gebeurtenissen waaraan gewerkt zou kunnen worden en eerlijk is eerlijk je bent nooit klaar met leren zolang je als mens op deze aarde bent. Er zullen spanningen zijn gedurende je zwangerschap soms zijn dingen niet te voorkomen we zijn immers mens. En los daarvan kiest de ziel ook de moeder, vader, zusjes, broertjes en de leefomstandigheden uit om van te leren gedurende dit leven. Om als ziel te kunnen groeien. Althans dit is mijn innerlijke waarheid. 😉
Tegelijkertijd is het dus ook goed zoals het is. We kunnen alleen wel een steentje bijdragen aan een mooiere toekomst door ons bewust te zijn van het belang van een goede zwangerschap en door (het liefst voor die tijd) te werken aan onze grootste trauma’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *