Geboorteverwerking

 

De conceptie, de zwangerschap en de geboorte zijn de basis van het mensenleven.

Deze basis is van essentieel belang. Er kan van alles gebeuren tijdens deze periode. Mooie momenten maar ook stressvolle momenten. Misschien een onveilige relatie, een overlijden, problemen op het werk, een partner die je niet steunt, pijn door lichamelijke ongemakken, ongewenste zwangerschap, nog de pijn voelen van het niet zwanger kunnen worden, leed over een eerder overleden kindje of bijvoorbeeld een tweeling waar er maar 1 van over blijft, adoptie, mishandeling, armoede en ga zo maar door. Er kunnen duizenden reden zijn waardoor de zwangerschap niet geheel probleemloos, prettig en fijn wordt doorlopen. En zelfs als er een goede steun, een fijne zwangerschap en bevalling is dan kunnen er alsnog allerlei gedachten en (onbewuste) angsten in ons opkomen die invloed hebben op het kindje dat wordt gedragen.

De basis van ons leven, is de meest bepalende periode voor de rest van ons leven. Hierin worden de zaadjes geplant die ons leven tot een prettig of minder prettig geheel maken. Vaak herleven wij onze geboorte gedurende ons leven. Heb je er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht waarom je dingen niet afmaakt? Of waarom je het zo moeilijk vindt om vervolgstappen te zetten? Waarom je je zo afgewezen voelt? Waarom jij je zo eenzaam voelt? Waarom je altijd op zoek bent naar iets beters? Of naar iets mooiers?

Waarom kan je niet de juiste partner vinden?

We hebben vage blokkades die we soms niet kunnen herleiden en plaatsen binnen ons leven. Deze blokkades weerhouden ons ervan om ons eigen leven te leven. Deze blokkades weerhouden ons om te zijn wie wij werkelijk zijn.

De kans is zeer groot dat deze blokkades terug linken naar onze vroegste ervaringen.

In de eerste levensjaren hebben wij nog niet de mogelijkheid om te denken en om onze ervaringen te herinneren. Als groeiende baby bestaat alles uit voelen en “zijn”.

Als baby ben je 1 met je moeder. Alles wat zij denkt en wat zij voelt wordt in je poriën opgeslagen. Je kan je dus bedenken waarom je soms gewoon niet begrijpt waar alle die vage klachten vandaan komen. En om het nog ingewikkelder te maken: Deze gevoelens kunnen ook nog eens van generatie op generatie worden overgedragen. Dat betekent dat jouw klachten misschien wel bij je overgroot moeder vandaan kunnen komen of misschien gaat het nog wel verder terug.

Behoorlijk lastig dus….

Als jij steeds wordt tegengehouden  of je voelt dat jouw leven niet lekker flowt dan is het misschien goed om een naar je eigen geboorte te kijken. Vraag je ouders hoe het was als ze nog leven. Zo kun je informatie krijgen die jou misschien al wat antwoorden kan geven.

Kom je er alsnog niet uit dan is een luisterkindafstemming een mooie tool om je te helpen binnen dit proces. In een luisterkind afstemming gaan we je geboorte bekijken en onderzoeken waar je angsten en / of bijvoorbeeld je gevoelens vandaan komen. Als het nodig is dan keren we je geboorte zodat het leven zich anders aan je kan ontvouwen.

Dit doen we samen en heel secuur. Jij bent aan het woord en jij bepaald hoe dat er uit gaat zien. Ik zal je hierin liefdevol begeleiden en naar je luisteren. Er gebeurd niets wat jij niet wilt.

Hierboven heb ik beschreven hoe bepalend de conceptie, zwangerschap en geboorte zijn. Mogelijk heb je zelf een moeilijke en traumatische bevalling gehad en maak je je zorgen over de levensweg van je kindje. We kunnen hierin samen kijken naar jouw beleving van de bevalling. Tegelijkertijd maak ik verbinding met je kindje zodat we kunnen kijken wat zij nodig heeft. Het is dus een prachtige en zinvolle afstemming die aan jullie beiden heling kan brengen. Soms is het zo dat jouw ervaring traumatisch was maar dat je kindje toch een fijne geboorte heeft gehad. Het is per kindje verschillend hoe een bepaalde situatie wordt ervaren en welke impact de geboorte heeft op het leven van je kindje. Dit heeft voor een groot deel te maken met de levenslessen die je kindje te leren heeft gedurende zijn of haar leven op aarde.

Omdat een kindje wel even de tijd nodig heeft om te landen op aarde wordt aanbevolen om deze afstemming vanaf 8 weken te doen. Is je baby jonger maar zijn er dringende problemen dan kan je mij een berichtje sturen zodat we kunnen overleggen wat het beste is in jullie geval.

De kosten voor een geboorteverwerking afstemming zijn

  65 euro