EVEN VOORSTELLEN…

Dit ben ik, Tanja Leerkotte.

Ik ben 35 jaar jong en we hebben een mooi gezin met 3 prachtige jongens. Tijdens mijn zwangerschappen gebeurde er zoveel en ik vond het echt een fantastische tijd. Wat een transformatie maak je individueel en samen door. Het fascineert me enorm en zo is er een mooie nieuwe passie van mij ontstaan. Als ik zwangeren zie dan straal ik, dan voel ik weer hoe het voor mij was en dan verlang ik terug naar die tijd en bedenk ik me dat ik alles weer opnieuw zou willen beleven. Het prilste begin, de bevalling, de kraamtijd en alles wat daarna komt. Het is niet alleen maar makkelijk want je komt ook angsten en twijfels tegen. Dingen die voorheen niet zo belangrijk waren komen plotseling om de hoek kijken. Het is net alsof een zwangerschap alles naar de oppervlakte brengt en je gevoeliger maakt. Het is de ideale tijd om de zaken helder te krijgen en op een rijtje te zetten zodat jullie een nieuwe fase van jullie leven in kunnen gaan. Het is zo mooi als je dat samen kan doen. Ik vind het altijd erg vervelend om te horen als mensen een vervelende beval ervaring hebben opgedaan. Juist omdat ik weet hoe mooi het proces van zwangerschap en bevalling kan zijn. Dit gun ik iedereen dus vandaar ook mijn missie om mensen een positieve ervaring mee te geven.

Toen wij de cursus Hypnobirthing deden wist ik het: Dit is wat ik wil doen. Mensen in hun proces begeleiden, vrouwen en hun partners bewust maken dat een bevalling een feestje kan zijn. Het gaat immers over de beleving van het hele gebeuren. Zodra ik de kans kreeg ben ik dan ook gestart met de opleiding tot hypnobirthing docente. Ik heb deze opleiding gevolgd bij mucha mama en ik vond het helemaal geweldig. De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in mijn eigen praktijk Shekyna. Je kon daar o.a terecht voor zwangerschapsbegeleiding, massage, babymassage en draagconsulten.

Inmiddels begeef ik me de prachtige wereld van luisterkindwerker en ik had me niet kunnen bedenken hoe mooi ik dit zou gaan vinden. Op de laag van de ziel krijg je nog meer antwoorden en verdieping op alles waar je maar een antwoord op zou willen hebben. Ik vind het een eer om met (ongeboren) kindertjes en volwassenen op zo’n pure level te mogen communiceren. En mijn hart gaat er ook echt naar uit om mensen met een kinderwens te kunnen helpen om toch vader en/ of moeder te kunnen worden. Ik heb 2 jaar gestudeerd aan het Jungiaans instituut te Nijmegen en daar heb ik al kennis gemaakt met de kracht van het onbewuste. En geleerd hoe te werken met innerlijke beelden, dromen en de client in dit proces te begeleiden.